Špenátový salát

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
59 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zálivku připravíme nejlépe den předem. V hlubší misce promícháme olivový olej, cukr, ocet zředěný vodou, kečup, worcestrovou omáčku, menší cibuli nakrájenou nadrobno a sůl. Přikryjeme a dáme do chladu.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi dokřupava. Vyndáme a dáme na ubrousek odsát tuk. Vychladlou rozdrobíme prsty na kousky a dáme stranou.
  • 3
    Vejce uvaříme natvrdo.
  • 4
    Do salátové mísy dáme špenátové listy, větší roztrhneme napůl. Přidáme sójové výhonky, mandle nakrájené na plátky, vejce nasekaná nahrubo, žampiony pokrájené na plátky a slaninové kousky. Dobře promícháme.
  • 5
    Zálivku vmícháme těsně před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.