Špenátový salát
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 80gramůCukr krupice
- 50mililitrůOcet vinný
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 150gramůAnglická slanina
- 100gramůMandle
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůSójové výhonky
- 3kusyVejce slepičí
- 50mililitrůKečup
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
59 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Zálivku připravíme nejlépe den předem. V hlubší misce promícháme olivový olej, cukr, ocet zředěný vodou, kečup, worcestrovou omáčku, menší cibuli nakrájenou nadrobno a sůl. Přikryjeme a dáme do chladu.
- 2Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi dokřupava. Vyndáme a dáme na ubrousek odsát tuk. Vychladlou rozdrobíme prsty na kousky a dáme stranou.
- 3Vejce uvaříme natvrdo.
- 4Do salátové mísy dáme špenátové listy, větší roztrhneme napůl. Přidáme sójové výhonky, mandle nakrájené na plátky, vejce nasekaná nahrubo, žampiony pokrájené na plátky a slaninové kousky. Dobře promícháme.
- 5Zálivku vmícháme těsně před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.