Špenátový salát s grilovanými broskvemi
30 min.
Ingredience
- 2kusyBroskve
- 200lžicOlej olivový
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůNiva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2plátkyAnglická slanina
- Zálivka
- 2lžíceHořčice kremžská
- 1lžíceCukr krupice
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůOlej olivový
- 4lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3335 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
374 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené broskve rozpůlíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Řeznou plochou dolů je položíme na rozehřátý gril a grilujeme 4-6 minut dozlatova.
- 2Plátky slaniny vyškvaříme, rozdrobíme na větší kousky a po vychladnutí vsypeme do mísy. Přidáme omytý a osušený špenát, grilované broskve a rozdrobený sýr.
- 3Příprava zálivky: V misce smícháme hořčici, cukr a nasekaný česnek. Vše prošleháme a potom pomalu zašleháváme olej, nakonec vmícháme ocet a šťávu z limetky. Zálivku podle chuti osolíme, opepříme a přelijeme přes salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.