Špenátový salát s jogurtem
20 min.
Ingredience
- 500gramůBaby špenát
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceCitrony
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté a pokrájené listy špenátu vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Podlijeme vodou a dusíme. Nezapomeneme často míchat, aby se špenát nepřipálil. Měkký špenát vyjmeme z hrnce a širším nožem utřeme na prkénku do jemné konsistence. Necháme v míse vychladnout.
- 2Než špenát vystydne, připravíme zálivku z jogurtu, citrónové šťávy, utřeného česneku a olivového oleje, kterou na závěr špenát přelijeme. Podáváme dobře chlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.