Špenátový salát s jogurtem

20 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté a pokrájené listy špenátu vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Podlijeme vodou a dusíme. Nezapomeneme často míchat, aby se špenát nepřipálil. Měkký špenát vyjmeme z hrnce a širším nožem utřeme na prkénku do jemné konsistence. Necháme v míse vychladnout.
  • 2
    Než špenát vystydne, připravíme zálivku z jogurtu, citrónové šťávy, utřeného česneku a olivového oleje, kterou na závěr špenát přelijeme. Podáváme dobře chlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.