Špenátový salát s kozím sýrem
25 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceMandle plátky
- 2kusyCibule červená
- 2kusyNektarinka
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej z vlašských ořechů
- 200gramůSýr kozí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Mandle nasucho opražíme na pánvi, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nektarinky omyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme na dílky.
- 2Ocet smícháme se solí, pepřem a ořechovým olejem. Špenát smícháme se zálivkou a spolu s cibulí, sýrem nakrájeným na kousky i nektarinkami rozdělíme na talíře. Pokrm posypeme praženými mandlemi.
- 3Podáváme s topinkami z toastového chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.