Špenátový salát s kysanou smetanou
150 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 60mililitrůSmetana zakysaná15%
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opraný špenát osušíme, nakrájíme na širší plátky, smícháme s na kolečka nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci a jednou cibulí. Přelijeme dresingem, který jsme si připravili rozmixováním kyselé smetany s další cibulí, octem, solí a pepřem. Dresing necháme dvě hodiny odležet v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.