Špenátový salát s ředkvičkami
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůJogurt bílý
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej stolní
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyŘedkvička
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Opereme špenátové listy, zbavíme stonků a nakrájíme je na proužky. Ředkvičky okrájíme od listů, omyjeme, a nakrájíme na kolečka.
- 2Připravíme si jogurtovou omáčku. Nastrouháme nivu, do misky s nivou přidáme bílý jogurt, olej, citronovou šťávu, sladkou papriku, cukr a sůl. Vše promícháme a kousky nivy rozmačkáme vidličkou.
- 3Špenátový salát zalijeme jogurtovou směsí.
- 4Necháme hodinu odležet v lednici a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.