Špenátový salát s uzeným lososem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zálivku připravíme smícháním hořčice, vinného octa, 3 lžící oleje, 1 lžíce vody a špetky soli.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní zelené fazolky, povaříme asi 3 minuty. Poté je vyjmeme, scedíme, necháme okapat. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na osminky.
  • 3
    Lososa nakrájíme na proužky. Ciabattu nakrájenou na kostičky osmahneme na pánvi s olejem.
  • 4
    V salátové míse smícháme nasekaný špenát, fazolky, uzeného lososa, opečenou ciabattu, vše promícháme s připravenou zálivkou. Rozdělíme na talíře, navrch poklademe vejce a nasekanou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.