Špenátový salát s uzeným lososem
45 min.
Ingredience
- 1lžíceHořčice
- 1lžíceOcet vinný
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1kusCiabatta
- 180gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůLosos uzený
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zálivku připravíme smícháním hořčice, vinného octa, 3 lžící oleje, 1 lžíce vody a špetky soli.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní zelené fazolky, povaříme asi 3 minuty. Poté je vyjmeme, scedíme, necháme okapat. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na osminky.
- 3Lososa nakrájíme na proužky. Ciabattu nakrájenou na kostičky osmahneme na pánvi s olejem.
- 4V salátové míse smícháme nasekaný špenát, fazolky, uzeného lososa, opečenou ciabattu, vše promícháme s připravenou zálivkou. Rozdělíme na talíře, navrch poklademe vejce a nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.