Špenátový salát se slaninou a vejci
29 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 60gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOcet vinný
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu opečeme na oleji dokřupava. Necháme okapat na ubrousku a rozdrtíme ji na menší kousky. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a nalijeme do výpeku po slanině. Smažíme až začnou tuhnout, poté je obrátíme a smažíme z druhé strany. Vyjmeme je z pánve, dáme na talíř a nakrájíme na širší nudličky.
- 2Olivový olej promícháme s cukrem, octem, solí a pepřem, až vznikne hustá zálivka.
- 3Špenát omyjeme, zbavíme tvrdých stopek a osušíme. Velké listy natrháme. Žampiony a cibulky očistíme a nakrájíme na plátky.
- 4Špenát, houby a cibuli dáme do mísy. Vaječné nudličky se slaninou rozdělíme na špenát, přelijeme zálivkou a dobře promícháme.
- 5Upravíme na mísu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.