Špenátový salát se slaninou a vejci

29 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu opečeme na oleji dokřupava. Necháme okapat na ubrousku a rozdrtíme ji na menší kousky. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a nalijeme do výpeku po slanině. Smažíme až začnou tuhnout, poté je obrátíme a smažíme z druhé strany. Vyjmeme je z pánve, dáme na talíř a nakrájíme na širší nudličky.
  • 2
    Olivový olej promícháme s cukrem, octem, solí a pepřem, až vznikne hustá zálivka.
  • 3
    Špenát omyjeme, zbavíme tvrdých stopek a osušíme. Velké listy natrháme. Žampiony a cibulky očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Špenát, houby a cibuli dáme do mísy. Vaječné nudličky se slaninou rozdělíme na špenát, přelijeme zálivkou a dobře promícháme.
  • 5
    Upravíme na mísu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.