Špíz s makrelami a angreštovou omáčkou

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme v hrnci máslo s olejem a pod pokličkou 10 minut dusíme cibulku a fenykl, aby změkly. Přidáme angrešt a cukr a 10 minut vaříme, dokud není vše měkké. Okořeníme a máme omáčku.
  • 2
    Na 10 minut namočíme do studené vody osm dřevěných jehel na špízy. Rozpálíme gril a nakrájené maso rozdělíme na jehly. Špízy potřeme olivovým olejem a okořeníme.
  • 3
    Grilujeme špízy cca 5 minut, dokud není maso průhledné a kůže lehce opečená. Špízy podáváme s angreštovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.