Špíz s makrelami a angreštovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 170gramůAngrešt
- 30gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyMakrela obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme v hrnci máslo s olejem a pod pokličkou 10 minut dusíme cibulku a fenykl, aby změkly. Přidáme angrešt a cukr a 10 minut vaříme, dokud není vše měkké. Okořeníme a máme omáčku.
- 2Na 10 minut namočíme do studené vody osm dřevěných jehel na špízy. Rozpálíme gril a nakrájené maso rozdělíme na jehly. Špízy potřeme olivovým olejem a okořeníme.
- 3Grilujeme špízy cca 5 minut, dokud není maso průhledné a kůže lehce opečená. Špízy podáváme s angreštovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.