Špíz se sýrem obalený v pivním těstíčku
20 min.
Ingredience
- 500gramůChléb celozrnný pšenično-žitný
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
17 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Starší chleba nakrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na stejné kostičky a střídavě napícháme na jehly.
- 2Špíz namáčíme v těstíčku a osmažíme v oleji.
- 3Těstíčko připravíme smícháním piva se žloutky, moukou, solí, pepřem a pevným sněhem z bílků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.