Špíz z garnátů s rajčatovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 750gramůRajčata
- 120gramůPaprika červená
- 40mililitrůOlej olivový
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůPepř citronový
- 800gramůGarnát obecný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Spolu s paprikou nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej, přidáme rajčata, papriku a za stálého míchání rozvaříme na krém. Ochutíme bylinkami, česnekem, solí, cukrem a pepřem. Na každý špíz napíchneme šest garnátů. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a špízy z obou stran opékáme na středním plameni asi 5 minut. Omáčku podáváme samostatně.
- 2Jako příloha se hodí zeleninový salát z květáku a brokolice s lehkou zálivkou z jogurtu, rajského kečupu, majonézy a brandy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.