Špíz z garnátů s rajčatovou omáčkou

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Spolu s paprikou nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej, přidáme rajčata, papriku a za stálého míchání rozvaříme na krém. Ochutíme bylinkami, česnekem, solí, cukrem a pepřem. Na každý špíz napíchneme šest garnátů. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a špízy z obou stran opékáme na středním plameni asi 5 minut. Omáčku podáváme samostatně.
  • 2
    Jako příloha se hodí zeleninový salát z květáku a brokolice s lehkou zálivkou z jogurtu, rajského kečupu, majonézy a brandy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.