Špíz ze srnčí kýty se špekáčky
55 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 400gramůŠpekáčky
- 1lžičkaKoření Zvěřina
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžíceSůl
- Na jíšku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká
- Na přílohu
- 250gramůFazole bílé v mírně slaném nálevu
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 80gramůAnglická slanina
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
49 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
372 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Špekáčky sloupneme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Fazole scedíme a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Srnčí kýtu nakrájíme na malé kousky, naklepeme, osolíme, okořeníme, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
- 3Marinované maso napichujeme na jehly střídavě se špekáčky a paprikou. Pečeme v předehřáté troubě.
- 4Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, vmícháme fazole, česnek, vývar, zašleháme jíšku, osolíme a opepříme.
- 5Špíz podáváme s fazolovou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.