Špízy po thajsku s arašídovou omáčkou

55 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
51 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a se solí utřeme česnek, z umytého citrónu nejprve ostrouháme přibližně polévkovou lžíci kůry, pak z něj vymačkáme šťávu. Maso nakrájíme na kousky.
  • 2
    Thajskou kari omáčku, polovinu česneku, polovinu sójové omáčky, citrónovou kůru a kokosové mléko utřeme v misce dohladka. Ve vzniklé směsi důkladně obalíme kousky masa, které pak dáme nejméně na dvě hodiny marinovat do ledničky.
  • 3
    Do pánve s olejem vložíme arašídy a pražíme je 15 minut v troubě, předehřáté na 190 °C. Po vyjmutí z trouby a částečném vychladnutí z nich odstraníme slupky, následně je rozdrtíme je v mixéru.
  • 4
    Do pánve s rozehřátým olejem dáme zesklovatět cibuli, přidáme druhou polovinu česneku a nadrobno posekané chilli papričky. Necháme zvolna restovat přibližně 2 minuty, pak vlijeme vodu, rozemleté arašídy, papriku, cukr a sůl. Na mírném ohni směs stále mícháme a jakmile je hladká, přidáme ještě lžíci sójové omáčky a citrónovou šťávu. Hotovou arašídovou omáčku přendáme do misky a nechme do ledničce vychladnout. Olejová vrstva, která se na povrchu vytvoří, směs dobře uzavře. Omáčka vydrží v ledniče i několik týdnů.
  • 5
    Špejle lehce potřeme olejem, napícháme na ně marinované maso, vložíme pod rozehřátý gril a grilujeme do měkka.
  • 6
    Špízy podáváme společně s arašídovou omáčkou a čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.