Špízy s párky a jablky
95 min.
Ingredience
- 600gramůPárky Frankfurtské
- 300gramůJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 8kusůFeferony
- Na směs
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceHořčice kremžská
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
59 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Párky nakoso nakrájíme na špalíky dlouhé 3 cm a na koncích nařízneme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na čtvrtky a zakapeme citronovou šťávou. Feferonky nakrájíme na kousky. Grilovací směs připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře.
- 2Jehly potřeme olejem a střídavě na ně napichujeme párky a jablka, která jsme ještě příčně překrojili, a feferonky. Hotové špízy potřeme připravenou směsí a na roštu 10 minut grilujeme za občasného obracení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.