Špízy Saté s burskou a mangovou omáčkou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špejle namočíme do studené vody. Cibuli a zázvor oloupeme, spolu s citrónovou trávou nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sójovou omáčkou, vývarem, kokosovým mlékem a cukrem.
  • 2
    Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozkrájíme na dlouhé, tenké proužky. Do jedné mísy dáme kuřecí maso, do druhé krevety. Do každé nalijeme polovinu marinády, necháme, zakryté asi 1 hodinu v chladu odležet.
  • 3
    Na burskou omáčku: Třtinový cukr necháme zkaramelizovat v rendlíku, přidáme kokosové mléko, drůbeží vývar, přivedeme k varu. Přidáme burskou pastu a sojóvou omáčku. Ochutíme limetkovou šťávou, solí, pepřem, necháme vychladit.
  • 4
    Na mangovou omáčku: Zázvor a mango oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do mixéru, přilijeme vývar, dobře rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.
  • 5
    Proužky kuřecího masa napíchneme na špejle, tak jako bychom z nich chtěli vytvořit harmoniku. Z krevet také uděláme špíz, smažíme ve velké pánvi na rozpáleném sójovém oleji ze všech stran. Podáváme s omáčkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.