Špízy Saté s burskou a mangovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- Omáčka burská
- 1lžičkaCukr třtinový
- 100mililitrůMléko kokosové
- 100gramůSezamová pasta
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceOmáčka sójová
- 100mililitrůVývar drůbeží
- Omáčka mangová
- 2kusyMango
- 20gramůZázvor celý
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1kusCibule
- 20kusůZázvor celý
- 4lžíceOlej sójový
- 1lžíceOmáčka rybí
- 100mililitrůMléko kokosové
- 250gramůKuřecí prsa
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusCitronová tráva
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Špejle namočíme do studené vody. Cibuli a zázvor oloupeme, spolu s citrónovou trávou nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sójovou omáčkou, vývarem, kokosovým mlékem a cukrem.
- 2Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozkrájíme na dlouhé, tenké proužky. Do jedné mísy dáme kuřecí maso, do druhé krevety. Do každé nalijeme polovinu marinády, necháme, zakryté asi 1 hodinu v chladu odležet.
- 3Na burskou omáčku: Třtinový cukr necháme zkaramelizovat v rendlíku, přidáme kokosové mléko, drůbeží vývar, přivedeme k varu. Přidáme burskou pastu a sojóvou omáčku. Ochutíme limetkovou šťávou, solí, pepřem, necháme vychladit.
- 4Na mangovou omáčku: Zázvor a mango oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do mixéru, přilijeme vývar, dobře rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.
- 5Proužky kuřecího masa napíchneme na špejle, tak jako bychom z nich chtěli vytvořit harmoniku. Z krevet také uděláme špíz, smažíme ve velké pánvi na rozpáleném sójovém oleji ze všech stran. Podáváme s omáčkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.