Špízy z marinovaného bůčku
26 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí bok
- Na marinádu
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 3lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůArašídová omáčka
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
856 mg
Cukr
234 mg
Postup přípravy
- 1Bůček bez kůže z obou širších stran po povrchu nařízneme do mřížky. Špejle namočíme do vody.
- 2V misce promícháme citronovou šťávu, olej, pepř a sůl. Směsí potřeme maso po obou stranách a pod fólií necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.
- 3V mezičase připravíme omáčku z citronové šťávy, arašídového oleje a arašídové omáčky.
- 4Odleželé maso nakrájíme na proužky cca 10 x 2 cm a asi 3 mm silné. Proužky napichujeme na špejle a vyrovnáme na plech, vyložený pečicím papírem. Špízy potřeme připravenou omáčkou a necháme ještě asi půl hodiny marinovat. Poté pečeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu. Během grilování špízy otáčíme. Grilujeme zhruba 3 minuty z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.