Špízy z marinovaného bůčku

26 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůHovězí bok
  • Na marinádu
  • Na omáčku
    • 3lžíceCitronová šťáva
    • 100mililitrůArašídová omáčka
    • 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
856 mg
Cukr
234 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček bez kůže z obou širších stran po povrchu nařízneme do mřížky. Špejle namočíme do vody.
  • 2
    V misce promícháme citronovou šťávu, olej, pepř a sůl. Směsí potřeme maso po obou stranách a pod fólií necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.
  • 3
    V mezičase připravíme omáčku z citronové šťávy, arašídového oleje a arašídové omáčky.
  • 4
    Odleželé maso nakrájíme na proužky cca 10 x 2 cm a asi 3 mm silné. Proužky napichujeme na špejle a vyrovnáme na plech, vyložený pečicím papírem. Špízy potřeme připravenou omáčkou a necháme ještě asi půl hodiny marinovat. Poté pečeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu. Během grilování špízy otáčíme. Grilujeme zhruba 3 minuty z každé strany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.