Špízy z panenské svíčkové
42 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 600gramůVepřová panenka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 8kusůBobkový list
- 0,25litrOlej olivový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
67 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme tuku a blan, nakrájíme na kostky. V misce smícháme olej, sůl, pepře, papriku a majoránku. Ve směsi marinujeme maso asi 20 minut, při pokojové teplotě. Během marinování maso několikrát obrátíme.
- 2Papriky očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na 4 cm velké plátky. Malé cibulky oloupeme.
- 3Maso necháme okapat. Na čtyři jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso, cibuli, papriku a bobkový list.
- 4Špízy opékáme na horkém roštu, asi 6 minut po každé straně. Hotové špízy upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.