Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůTuňák obecný
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15mililitrůLikér anýzový
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 10gramůKopr čerstvý
- 200gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
140 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Citron omyjeme a kůru nastrouháme, dužinu vymačkáme. Krevety opláchneme a necháme okapat. Tuňáka pokrájíme na větší kostky. 2/3 oleje smícháme s citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Dresinkem polijeme kousky masa a krevety napíchané na špízových jehlách. Smetanu smícháme s hořčicí a anýzovým likérem, přimícháme papriku a sekaný kopr. Špízy necháme grilovat 5 minut z každé strany. Hotové špízy přelijeme omáčkou ze smetany a anýzu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.