Špízy z vepřového masa, manga a plísňovým sýrem

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme šlach i větších kousků tuku, krátce opláchneme studenou vodou a osušíme. Tymián opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků, smícháme s hořčicí. Maso osolíme, opepříme a tence potřeme hořčičnou směsí. V pánvi rozehřejeme máslo a olej. Maso opékáme při střední teplotě 15 - 18 minut (podle velikosti masa). Po vyjmutí z pánve ho zabalíme do alobalu a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím oloupeme mango, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na asi 2 cm velké kostky. Chilli papričku omyjeme, odkrojíme stopku, i se semínky jemně nasekáme.
  • 3
    Z limetky vymačkanou šťávu smícháme s chilli, medem a vmícháme kostičky manga. Sýr nakrájíme na asi 1,5 cm velké kostky, aby se po napíchnutí na špíz nerozpadávaly, maso nakrájíme na přibližně dvoucentimetrové kostky.
  • 4
    Na ocelový nebo dřevěný špíz napíchneme vždy kousek masa, kostičku manga a kostku sýra. Po upečení skládáme na podnos nebo mísu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.