Špízy z vepřového masa, manga a plísňovým sýrem
35 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové kotlety
- 2kusyTymián čerstvý
- 2lžičkyHořčice kremžská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusMango
- 1kusChilli paprička
- 1kusLimetka
- 1lžičkaMed včelí
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme šlach i větších kousků tuku, krátce opláchneme studenou vodou a osušíme. Tymián opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků, smícháme s hořčicí. Maso osolíme, opepříme a tence potřeme hořčičnou směsí. V pánvi rozehřejeme máslo a olej. Maso opékáme při střední teplotě 15 - 18 minut (podle velikosti masa). Po vyjmutí z pánve ho zabalíme do alobalu a necháme vychladnout.
- 2Mezitím oloupeme mango, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na asi 2 cm velké kostky. Chilli papričku omyjeme, odkrojíme stopku, i se semínky jemně nasekáme.
- 3Z limetky vymačkanou šťávu smícháme s chilli, medem a vmícháme kostičky manga. Sýr nakrájíme na asi 1,5 cm velké kostky, aby se po napíchnutí na špíz nerozpadávaly, maso nakrájíme na přibližně dvoucentimetrové kostky.
- 4Na ocelový nebo dřevěný špíz napíchneme vždy kousek masa, kostičku manga a kostku sýra. Po upečení skládáme na podnos nebo mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.