Spreewaldské okurky se slaninou
40 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceOcet vinný
- 1hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme, rozpůlíme podélně, odstraníme semínka a poté nakrájíme na plátky silné cca 1cm. Slaninu bez kůže pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli najemno nasekáme.
- 2Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 5min slaninu s cibulí. Přidáme okurky, ochutíme solí, pepřem a dalších cca 5min osmahneme. Zaprášíme moukou, cukrem a promícháme. Vlijeme smetanu a zvolna zahříváme. Nezakryté povaříme 15min. Dochutíme octem, solí, posypeme nasekaným koprem a můžeme podávat.
- 3Okurky jsou vhodné jako příloha např. ke smažené rybě nebo masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.