Spreewaldské okurky se slaninou

40 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky oloupeme, rozpůlíme podélně, odstraníme semínka a poté nakrájíme na plátky silné cca 1cm. Slaninu bez kůže pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli najemno nasekáme.
  • 2
    Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 5min slaninu s cibulí. Přidáme okurky, ochutíme solí, pepřem a dalších cca 5min osmahneme. Zaprášíme moukou, cukrem a promícháme. Vlijeme smetanu a zvolna zahříváme. Nezakryté povaříme 15min. Dochutíme octem, solí, posypeme nasekaným koprem a můžeme podávat.
  • 3
    Okurky jsou vhodné jako příloha např. ke smažené rybě nebo masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.