Srbská vepřová kýta
40 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 150gramůSýr balkánský
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
464 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr jemně nastrouháme.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, ty opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozpálíme olej, kostky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. Upečené kostky masa z pánve vyjmeme a vložíme do zapékací mísy.
- 4Ve zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, kterou posypeme při míchání mletou paprikou. Chvíli smažíme, pak cibuli přendáme do zapékací mísy k masu a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Mísu dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a zapékáme, dokud se sýr zcela neroztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.