Srbské kuřecí rizoto v mikrovlnce
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 10dekagramůSýr Eidam cihla 30%
- 250gramůKuřecí prsa
- 1kostkaMasox
- 1lžičkaPaprika sladká
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 1hrnekZeleninové lečo
- 0,5hrnekZeleninová směs jarní - mražená
- 200gramůRýže
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka, aby zbylo co nejméně šťávy. Nakonec přidáme zeleninové lečo a prohřejeme.
- 2Směs přelijeme do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby, přidáme spařenou rýži, případně mraženou zeleninu (nebo hrášek), přilijeme vroucí vodu a dobře promícháme.
- 3Dle potřeby přisolíme nebo přidáme kostku masoxu.
- 4Rizoto vaříme nejdříve 3 minuty na plný výkon, poté opět promícháme a vaříme 15 - 20 minut na poloviční výkon. V případě potřeby dolijeme vodu.
- 5Na talíři rizoto sypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.