Srbské marinované kuře
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůAnglická slanina
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej stolní
- 2decilitryZakysaná smetana
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
68 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
928 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Malé kuře omyjeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme, a opečeme na oleji. Vyndáme, na olej vložíme na proužky nakrájenou cibuli se slaninou, osmahneme, vrátíme kuře, zalijeme trochou vody a dusíme
- 2doměkka. Necháme vychladnout a vykostíme.
- 3Do výpeku přidáme na plátky nakrájená, oloupaná rajčata, na proužky nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a krátce povaříme.
- 4Porce kuřete vložíme do marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.