Srbské ražniči
45 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 1000gramůVepřová kýta
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 200gramůLečo sterilované
- 400gramůCibule
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
707 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nebo panenskou svíčkovou opláchneme a nakrájíme přes vlákno 4 stejné plátky. Mírně je naklepeme a napícháme s plátky slaniny a cibule na jehly nebo špejle. Osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme lečo a krátce povaříme.
- 3Nakonec ražniči podlijeme výpekem s lečem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 8. 2015
Srbské ražniči
Moc dobré jídlo, které můžu doporučit. Použila jsem vepřovou krkovici, oproti receptu trochu více slaniny a jednou tolik leča, které jsem malinko zahustila. Jako přílohu jsem měla na páře vařené brambory ve slupce. Pokud je lečo kyselejší, přidávám malinkou špetičku cukru.