Srbské roštěnky
40 min.
Ingredience
- 100gramůŠunka dušená
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 3kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1decilitrVoda pitná
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šunku rozkrájíme na nudličky.
- 2Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme a okraje nařízneme, opepříme, osolíme a obalíme je v mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm prudce opečeme z obou stran a pak je vyndáme. Do vypečené šťávy nasypeme nakrájenou cibuli, papriku a rajčata a zeleninu krátce podusíme. Přidáme mletou papriku a hořčici, přilijeme pivo, promícháme, dáme zpět roštěnky a vše pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Během dušení přiléváme vodu.
- 4Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme je šťávou se zeleninou, posypeme nakrájenou šunkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.