Srbské roštěnky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šunku rozkrájíme na nudličky.
  • 2
    Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme a okraje nařízneme, opepříme, osolíme a obalíme je v mouce.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm prudce opečeme z obou stran a pak je vyndáme. Do vypečené šťávy nasypeme nakrájenou cibuli, papriku a rajčata a zeleninu krátce podusíme. Přidáme mletou papriku a hořčici, přilijeme pivo, promícháme, dáme zpět roštěnky a vše pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Během dušení přiléváme vodu.
  • 4
    Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme je šťávou se zeleninou, posypeme nakrájenou šunkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.