Srbské závitky
80 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 60gramůSalám měkký
- 40gramůSlanina vepřová
- 1kusPaprika zelená
- 1kusRajčata
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
982 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Rajče omyjeme a rozkrojíme na čtvrtky. Slaninu a salám nakrájíme na malé kousky.
- 2Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátky masa rozložíme nakrájenou slaninu, salám, papriku a rajče, pevně je stočíme do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky a obalíme v mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme závitky a prudce je opečeme ze všech stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté pokličkou dusíme, až jsou měkké. Během dušení závitky obracíme a přiléváme vodu.
- 4Závitky podáváme teplé, přelité šťávou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.