Srbské závitky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
982 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Rajče omyjeme a rozkrojíme na čtvrtky. Slaninu a salám nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátky masa rozložíme nakrájenou slaninu, salám, papriku a rajče, pevně je stočíme do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky a obalíme v mouce.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme závitky a prudce je opečeme ze všech stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté pokličkou dusíme, až jsou měkké. Během dušení závitky obracíme a přiléváme vodu.
  • 4
    Závitky podáváme teplé, přelité šťávou z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.