Srbský kuřecí paprikáš

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
61 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kuře vykostíme a nakrájíme na kousky. V kastrole na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme mletou papriku, přidáme kousky kuřete a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme. Asi v polovině dušení přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a spařená, oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Vše dusíme doměkka. Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme do pokrmu a krátce povaříme. Osolíme, opepříme, přilijeme rozmíchanou zakysanou smetanu a vše jen prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou krupicové noky nebo dušená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.