Srdcový guláš
100 min.
Ingredience
- 1kusHovězí srdce
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkyKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaVegeta
- 250mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
675 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí srdce rozkrojíme, blanky a žilky odstraníme, maso znovu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2V kastrolu na oleji (nebo na sádle) osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené srdce, zaprášíme moukou a zprudka opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, rozetřený česnek, osolíme a okořeníme kmínem. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa asi 80 minut.
- 3Nakonec guláš dochutíme špetkou vegety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.