Srdíčka a motýli
60 min.
Ingredience
- 5lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 4lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůCukr moučkový
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Vymažeme formy máslem a vysypeme strouhankou. Do mísy dáme změklé máslo, cukr, vanilkovou tresť a sůl. Rozmixujeme mixérem, dokud směs nenapění. Přidáme postupně vejce, mouku a kypřící prášek do pečiva. Mícháme, dokud není těsto vláčné.
- 2Do každé formičky ve tvaru motýla dáme lžíci připraveného těsta. Povrch uhladíme stěrkou a zbývající těsto dáme do formičky ve tvaru srdce a též uhladíme.
- 3Naplněné formy dáme na pečící plech a upečeme v předehřáté troubě. Poté je necháme vychladnout.
- 4Připravíme polevu smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Mícháme, dokud není poleva bílá. Poté potřeme srdíčko či motýla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.