Srdíčka a motýli

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vymažeme formy máslem a vysypeme strouhankou. Do mísy dáme změklé máslo, cukr, vanilkovou tresť a sůl. Rozmixujeme mixérem, dokud směs nenapění. Přidáme postupně vejce, mouku a kypřící prášek do pečiva. Mícháme, dokud není těsto vláčné.
  • 2
    Do každé formičky ve tvaru motýla dáme lžíci připraveného těsta. Povrch uhladíme stěrkou a zbývající těsto dáme do formičky ve tvaru srdce a též uhladíme.
  • 3
    Naplněné formy dáme na pečící plech a upečeme v předehřáté troubě. Poté je necháme vychladnout.
  • 4
    Připravíme polevu smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Mícháme, dokud není poleva bílá. Poté potřeme srdíčko či motýla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.