Srdíčka z perníku
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMed včelí
- 125gramůCukr třtinový
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžíceKakao - prášek
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku dáme máslo, med, třtinový cukr, koření a kakao. Vše zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směs necháme vychladnout.
- 2Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a se špetkou soli. Přidáme celá vejce, vychladlou směs a vše promícháme. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
- 3Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a každé srdíčko potřeme rozšlehaným žloutkem.
- 4Srdíčka pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.