Srdíčka z perníku

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku dáme máslo, med, třtinový cukr, koření a kakao. Vše zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směs necháme vychladnout.
  • 2
    Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a se špetkou soli. Přidáme celá vejce, vychladlou směs a vše promícháme. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a každé srdíčko potřeme rozšlehaným žloutkem.
  • 4
    Srdíčka pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.