Sremský čevab

110 min.

Ingredience

    • 6kusůCibule
    • 400gramůVepřová plec
    • 400gramůSkopová plec
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 8kusůPaprikové lusky čerstvé
    • 2lžičkyPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaPepř bílý
    • 1špetkaPaprika mletá pálivá
    • 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté vepřové a skopové maso nakrájíme na kousky. Omyté papriky, zbavené semínek, nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka a oloupaný česnek nasekáme. Všechnu zeleninu promícháme s masem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Promícháme a necháme asi 2 hodiny přikryté stát.
  • 2
    Směs vložíme do kastrolu na zahřátý olej (nebo sádlo) a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.