Sremský čevab
110 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 400gramůVepřová plec
- 400gramůSkopová plec
- 3lžíceOlej rostlinný
- 8kusůPaprikové lusky čerstvé
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté vepřové a skopové maso nakrájíme na kousky. Omyté papriky, zbavené semínek, nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka a oloupaný česnek nasekáme. Všechnu zeleninu promícháme s masem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Promícháme a necháme asi 2 hodiny přikryté stát.
- 2Směs vložíme do kastrolu na zahřátý olej (nebo sádlo) a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.