Srnčí bifteky na pivu

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
21 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Vápník
596 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, silné asi 2 centimetry, které naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, maso na něm prudce opečeme z obou stran, pak ho podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je měkké. Během pečení do pánve podle potřeby přiléváme vodu.
  • 3
    Měkké bifteky vyjmeme, dáme je do mísy s máslem a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
  • 4
    V pánvi na výpeku osmažíme nakrájenou slaninu.
  • 5
    Bifteky dáme na servírovací talíře, polijeme je šťávou se slaninou a podáváme se smaženými bramborovými hranolkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.