Srnčí bifteky na pivu
25 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceMáslo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
21 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Vápník
596 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, silné asi 2 centimetry, které naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, maso na něm prudce opečeme z obou stran, pak ho podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je měkké. Během pečení do pánve podle potřeby přiléváme vodu.
- 3Měkké bifteky vyjmeme, dáme je do mísy s máslem a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- 4V pánvi na výpeku osmažíme nakrájenou slaninu.
- 5Bifteky dáme na servírovací talíře, polijeme je šťávou se slaninou a podáváme se smaženými bramborovými hranolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.