Srnčí bifteky na víně
40 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 100mililitrůVíno červené
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 50gramůKompot brusinkový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
650 mg
Postup přípravy
- 1Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme 4 bifteky, naklepeme je, potřeme částí oleje a necháme v chladničce do druhého dne odležet.
- 2Připravené bifteky osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.
- 3Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme 20g másla a mouku, osmahneme a zalijeme 4 lžícemi vody a vínem. Osolíme, vložíme nakrájené, na másle osmažené žampiony a šťávu povaříme do zhoustnutí. Nalijeme na bifteky, které poklademe oloupanými kolečky citronu a brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.