Srnčí bifteky na víně

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
650 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme 4 bifteky, naklepeme je, potřeme částí oleje a necháme v chladničce do druhého dne odležet.
  • 2
    Připravené bifteky osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.
  • 3
    Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme 20g másla a mouku, osmahneme a zalijeme 4 lžícemi vody a vínem. Osolíme, vložíme nakrájené, na másle osmažené žampiony a šťávu povaříme do zhoustnutí. Nalijeme na bifteky, které poklademe oloupanými kolečky citronu a brusinkovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.