Srnčí guláš na sladkokyselo
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí plec
- 250gramůCibule
- 100mililitrůOlej olivový
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 150gramůHouby nakládané
- 40gramůKečup
- 30gramůOkurky nakládané
- 250gramůZelenina nakládaná
- 25gramůJíška hotová tmavá
- 360gramůChléb konzumní
- 8gramůSůl
- 3gramyBobkový list
- 3gramyPepř černý mletý
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso vcelku odblaníme, osolíme a opeříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, nakládané hříbky scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili slizu, nakládané okurky pokrájíme na kostičky, naloženou zeleninu scedíme.
- 2Do pekáčku vlijeme olej, zasypeme cibulí, přiložíme maso vcelku, posypeme mletou paprikou, okořeníme bobkovým listem, podlijeme polovinou vody a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Pekáč vyndáme na plotnu, maso vyjmeme, rozkrájíme na kostky, vrátíme do pekáčku, přidáme okurky, houby, zeleninu, dolijeme vodu, kečup, zahustíme jíškou a dovaříme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.