Srnčí guláš s celerem a jablky
120 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí plec
- 500gramůCibule
- 120gramůOlej rostlinný
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůJablka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůJalovec
- 2gramyBobkový list
- 2gramyKmín drcený
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1500mililitrůVoda pitná
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůBrambory vařené
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Srnčí plec vykostíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a spolu s celerem nastrouháme nahrubo.
- 2V hrnci rozpálíme polovinu oleje, přidáme dvě třetiny cibule, osmahneme, přidáme maso, kosti z vykošťování, orestujeme. Osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou, okořeníme kmínem, jalovcem, bobkovým listem, rajčatovým protlakem, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Mezitím si vedle v pánvi rozpálíme zbytek oleje, přisypeme celer s jablky a osmahneme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.
- 3Před podáváním vyndáme celé koření, kosti a podáváme s vařeným bramborem. Porce guláše posypeme zbytkem cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.