Srnčí guláš s játry a ledvinkami
120 min.
Ingredience
- 150gramůJátra vepřová
- 150gramůVepřové ledvinky
- 700gramůSrnčí maso
- 150gramůSlanina vepřová
- 300gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůJalovec
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůMouka polohrubá
- 20gramůFeferony
- 200gramůHouby čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyKmín drcený
- 360gramůChléb konzumní
- 1500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 120mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
44 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Použijeme ledvinky a játra ze srnčího, pokud nemáme, můžeme použít i vepřové. Maso, játra a ledvinky odblaníme, maso nakrájíme na kostky, ledvinky a játra na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, feferonku bez semínek posekáme.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme polovinu oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme, přidáme maso s ledvinkami, osolíme, okořeníme jalovcem, ochutíme česnekem, feferonkou, podlijeme polovinu horkého vývaru z kostí a dusíme aspoň 1 hodinu. Mezitím si v pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme houby s játry, kmín, osmažíme, zaprášíme moukou, necháme rozpustit v tuku a přilijeme do guláše. Dolijeme vývar a dovaříme. Podle chuti dosolíme a odstavíme.
- 3Guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.