Srnčí guláš s játry a paprikou

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůJátra telecí
    • 900gramůSrnčí maso
    • 750gramůCibule
    • 20gramůFeferony
    • 100gramůSádlo škvařené
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 4gramyPaprika mletá pálivá
    • 250gramůPaprika zelená
    • 8gramůSůl
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 5gramůKoření Zvěřina
    • 30gramůMouka polohrubá
    • 1500mililitrůVoda pitná
    • 600gramůBramborový knedlík
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso a játra odblaníme, nemáme-li srnčí játra, použijeme telecí. Maso nakrájíme na kostky, játra na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, z feferonky odstraníme jadérka a lusk posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme maso s játry a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme mletou sladkou a pálivou paprikou a zvěřinovým kořením. Podusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vysmahne na tuk. Potom zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, podlijeme vodou, zprudka provaříme, zmírníme oheň a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu, aby se guláš nepřipaloval.
  • 3
    Dvacet minut před koncem vaření přisypeme papriky, feferonku, dochutíme solí, pepřem a dodusíme.
  • 4
    Podáváme s knedlíkem. Může být houskový i bramborový.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.