Srnčí guláš s játry a paprikou
120 min.
Ingredience
- 200gramůJátra telecí
- 900gramůSrnčí maso
- 750gramůCibule
- 20gramůFeferony
- 100gramůSádlo škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyPaprika mletá pálivá
- 250gramůPaprika zelená
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůKoření Zvěřina
- 30gramůMouka polohrubá
- 1500mililitrůVoda pitná
- 600gramůBramborový knedlík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso a játra odblaníme, nemáme-li srnčí játra, použijeme telecí. Maso nakrájíme na kostky, játra na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, z feferonky odstraníme jadérka a lusk posekáme najemno.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme maso s játry a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme mletou sladkou a pálivou paprikou a zvěřinovým kořením. Podusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vysmahne na tuk. Potom zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, podlijeme vodou, zprudka provaříme, zmírníme oheň a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu, aby se guláš nepřipaloval.
- 3Dvacet minut před koncem vaření přisypeme papriky, feferonku, dochutíme solí, pepřem a dodusíme.
- 4Podáváme s knedlíkem. Může být houskový i bramborový.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.