Srnčí guláš s marmeládou

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 900gramůSrnčí plec
    • 30gramůPaprika mletá sladká
    • 40gramůMarmeláda rybízová
    • 15gramůCitronová kůra
    • 15gramůFeferony
    • 200gramůCibule
    • 100gramůSádlo škvařené
    • 5gramůJalovec
    • 10gramůSůl
    • 2gramyPepř černý mletý
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1500mililitrůVoda pitná
    • 600gramůBrambory vařené
    • 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze srnčí plece odstraníme blány, omyjeme a necháme ji vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, citronovou kůru nastrouháme.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a usmažíme do hněda. Přidáme marmeládu, promícháme, krátce osmahneme, přilijeme rajčatový protlak, přidáme maso, osolíme, opepříme. Okořeníme jalovcem, zasypeme mletou paprikou, přidáme citronovou kůru, feferonku, podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu. Maso vyjmeme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do hrnce, mouku rozmícháme v trošce vody, guláš zahustíme. Hustotu regulujeme vodou, dochutíme solí, pepřem a dodusíme.
  • 3
    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.