Srnčí guláš s marmeládou
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí plec
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 40gramůMarmeláda rybízová
- 15gramůCitronová kůra
- 15gramůFeferony
- 200gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 5gramůJalovec
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500mililitrůVoda pitná
- 600gramůBrambory vařené
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ze srnčí plece odstraníme blány, omyjeme a necháme ji vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, citronovou kůru nastrouháme.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a usmažíme do hněda. Přidáme marmeládu, promícháme, krátce osmahneme, přilijeme rajčatový protlak, přidáme maso, osolíme, opepříme. Okořeníme jalovcem, zasypeme mletou paprikou, přidáme citronovou kůru, feferonku, podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu. Maso vyjmeme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do hrnce, mouku rozmícháme v trošce vody, guláš zahustíme. Hustotu regulujeme vodou, dochutíme solí, pepřem a dodusíme.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.