Srnčí guláš s okurkami
120 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí plec
- 40gramůOlej rostlinný
- 200gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 2gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 2gramyTymián čerstvý
- 8gramůSůl
- 1500mililitrůVoda pitná
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 70gramůOkurky nakládané
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí plec nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, celer s mrkví očistíme, pokrájíme na kostičky, nakládané okurky rozkrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s celerem a mrkví, osmažíme, podlijeme polovinou vody, přidáme kostku hovězího vývaru, nakrájené maso, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a dusíme, dokud se voda úplně nevydusí. Nyní zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme zbytkem vody a dusíme do měkka. Pět minut před koncem dušení přimícháme nakrájené okurky a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vodou.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.