Srnčí guláš s okurkami

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí plec nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, celer s mrkví očistíme, pokrájíme na kostičky, nakládané okurky rozkrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s celerem a mrkví, osmažíme, podlijeme polovinou vody, přidáme kostku hovězího vývaru, nakrájené maso, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a dusíme, dokud se voda úplně nevydusí. Nyní zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme zbytkem vody a dusíme do měkka. Pět minut před koncem dušení přimícháme nakrájené okurky a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vodou.
  • 3
    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.