Srnčí guláš s třešněmi
120 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí maso
- 100gramůSádlo škvařené
- 400gramůCibule
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 400gramůTřešně
- 200gramůKompot brusinkový
- 5gramůCukr krupice
- 25gramůJíška instantní
- 300gramůRohlíky bílé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůProtlak rajčatový
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
40 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, zbavíme všech šlach a úponů, nakrájíme na kostky, cibuli také nadrobno, sladké třešně vypeckujeme a rozkrájíme na drobné kousky.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř do měkka. V jiné pánvi na másle podusíme třešně, přimícháme k masu, přidáme brusinkový kompot i s nálevem, podle chuti dosolíme, dosladíme, zahustíme instantní jíškou, dodusíme. Nakonec přimícháme sladkou smetanu, provaříme a odstavíme.
- 3Guláš podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.