Srnčí guláš s třešněmi

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
40 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odblaníme, zbavíme všech šlach a úponů, nakrájíme na kostky, cibuli také nadrobno, sladké třešně vypeckujeme a rozkrájíme na drobné kousky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř do měkka. V jiné pánvi na másle podusíme třešně, přimícháme k masu, přidáme brusinkový kompot i s nálevem, podle chuti dosolíme, dosladíme, zahustíme instantní jíškou, dodusíme. Nakonec přimícháme sladkou smetanu, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Guláš podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.