Srnčí guláš se žampiony
105 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 200gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2gramyNové koření mleté
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůKečup
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůVíno červené
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůBrambory vařené
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 30gramůBrusinky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, srnčí maso odblaníme, pokrájíme na menší kousky, čerstvé žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky.
- 2V hrnci na másle zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, promícháme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vysmahne, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, vínem, přidáme kostku hovězího polévkového vývaru, kečup, brusinky, žampiony a dusíme do měkka.
- 3Guláš podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.