Srnčí hřbet s čokoládou
80 min.
Ingredience
- Na polevu
- 30gramůČokoláda na vaření
- 1lžičkaKokosová smetana
- 2lžíceMandle
- Na těsto
- 150gramůMáslo čerstvé
- 160gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 160gramůČokoláda hořká
- 80gramůMouka polohrubá
- 1kusPudinkový prášek - čokoládový
- 160gramůMandle mleté
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do kuchyňského šlehače vložíme máslo a spustíme na nejvyšší rychlost. Máslo vyšleháme do pěny, přisypeme k němu vanilkový cukr a špetku soli, opět šleháme, dokud není pěna hladká.
- 2Dál vyklepneme do šlehače postupně všechna tři vejce, vysypeme nastrouhanou hořkou čokoládu. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Do misky s vyšlehaným máslem střídavě postupně vléváme mléko a po částech sypeme mouku, přičemž těstovou hmotu stále šleháme přibližně střední rychlostí. Naposledy vmícháme nastrouhané mandle.
- 3Připravíme pečící formu srnčí hřbet o rozměrech 30 x 11 cm. Vymažeme ji tukem, vysypeme polohrubou moukou a vlijeme dovnitř formy hotové těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C. Na prostřední příčku trouby zasuneme rošt a na něj položíme formu s těstem. Pečeme asi 50 minut. Hotový srnčí hřbet opatrně vyklopíme. Necháme stranou, aby koláč úplně vychladl a připravíme polevu.
- 4Čokoládu nalámeme na drobné kousky a vložíme do misky. Přidáme k ní kokosovou pastu a misku vložíme do vodní lázně. Zahříváme, dokud se obojí nerozpustí, a mícháme, aby se vytvořila hladká hmota. Rozehřátou polevou přelijeme srnčí hřbet a na závěr posypeme sekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.