Srnčí játra se slaninou a česnekem
50 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 600gramůJátra srnčí
- 50gramůSlanina vepřová
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
70 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí játra omyjeme, očistíme a ponoříme na 1 hodinu do mléka. Potom játra nakrájíme na silnější plátky, protkneme slaninou a potřeme rozetřeným česnekem.
- 2V kastrole na oleji dozlatova usmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka.
- 3Měkká játra vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přilijeme víno, osolíme a ještě chvíli povaříme.
- 4Játra vložíme do šťávy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.