Srnčí játra se slaninou a česnekem

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůCibule
    • 600gramůJátra srnčí
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 80mililitrůOlej rostlinný
    • 2lžíceVíno červené
    • 1lžičkaSůl
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 3stroužkyČesnek
    • 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
70 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí játra omyjeme, očistíme a ponoříme na 1 hodinu do mléka. Potom játra nakrájíme na silnější plátky, protkneme slaninou a potřeme rozetřeným česnekem.
  • 2
    V kastrole na oleji dozlatova usmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka.
  • 3
    Měkká játra vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přilijeme víno, osolíme a ještě chvíli povaříme.
  • 4
    Játra vložíme do šťávy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.