Srnčí játra smažená

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
54 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná srnčí játra nakrájíme na menší hranolky, oloupanou cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, kapii zbavíme jádřince a nakrájíme na slabé proužky.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme kroužky cibule, lehce zpěníme, přidáme játra, osmahneme, když pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Osolíme, opepříme, přidáme kapii, orestujeme, podlijeme troškou vody, zakápneme ďábelskou omáčkou, promícháme, provaříme a odstavíme. Játra rozdělíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.