Srnčí játra smažená
35 min.
Ingredience
- 900gramůJátra srnčí
- 200gramůCibule
- 120gramůKapie
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůOmáčka k masu ďábelská
- 300gramůVeka
- 2lžíceVoda pitná
- 60gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
54 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěná srnčí játra nakrájíme na menší hranolky, oloupanou cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, kapii zbavíme jádřince a nakrájíme na slabé proužky.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přisypeme kroužky cibule, lehce zpěníme, přidáme játra, osmahneme, když pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Osolíme, opepříme, přidáme kapii, orestujeme, podlijeme troškou vody, zakápneme ďábelskou omáčkou, promícháme, provaříme a odstavíme. Játra rozdělíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.