Srnčí játra v palačinkách
70 min.
Ingredience
- 500gramůJátra srnčí
- 60gramůCibule
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 100gramůRajčata
- 80gramůPaprika zelená
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
72 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Srnčí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky, olupanou cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na tenké proužky, sýr nastrouháme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme játra a orestujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, papriky a dusíme, až šťáva zhoustne. Nakonec osolíme, opepříme a odstavíme.
- 3Do mísy nalijeme mléko, přisypeme hladkou mouku, přidáme vejce, špetku soli a vymícháme palačinkové těsto. V pánvi na másle usmažíme z těsta palačinky, na které rovnoměrně rozložíme játrovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, posypeme sýrem a v troubě krátce zapečeme.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.