Srnčí kořínek
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusSrnčí maso
- 1kusPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 1kusSůl
- 3kusyJalovec
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 0,25kusCeler bulvový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu, cibuli a kořínek bez jater a hrtanu uvaříme v osolené vodě do měkka.
- 2Drobně rozkrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme k cibuli máslo a syrová játra rozkrájená na drobné kostky. Zprudka je opečeme, přidáme papriku, podlijeme vývarem z kořínku a dusíme do měkka.
- 3Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme vývarem. Šťávu povaříme, vložíme do ní uvařený a rozkrájený kořínek a vše ještě krátce povaříme.
- 4Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.