Srnčí kotlety na víně

55 min.
Slovensko

Ingredience

    • 900gramůSrnčí kotlety
    • 100gramůCibule
    • 200mililitrůVíno červené
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 15gramůJíška hotová tmavá
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 10gramůSůl
    • 4gramyCukr moučkový
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 600gramůBrambory vařené
    • 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme kotlety a zprudka osmažíme z obou stran. Kotlety vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, vrátíme zpět kotlety, jemně osladíme, zakápneme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  • 3
    Potom šťávu zahustíme jíškou, přilijeme červené víno, provaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
  • 4
    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.