Srnčí kotlety na víně
55 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí kotlety
- 100gramůCibule
- 200mililitrůVíno červené
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůJíška hotová tmavá
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 4gramyCukr moučkový
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůBrambory vařené
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme kotlety a zprudka osmažíme z obou stran. Kotlety vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, vrátíme zpět kotlety, jemně osladíme, zakápneme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Potom šťávu zahustíme jíškou, přilijeme červené víno, provaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
- 4Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.