Srnčí kotlety s pomerančovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí maso
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůPomerančová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůVíno bílé
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3mililitryWorcester (worcesterská omáčka)
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
784 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, po okrajích trochu nařízneme (aby se nekroutily), vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Kotlety poté vyjmeme a udržujeme v teple.
- 2Do výpeku v pánvi vsypeme mouku, orestujeme, přilijeme pomerančovou i citronovou šťávu, provaříme, přidáme kousek másla, strouhanou pomerančovou kůru, zakápneme worcesterem, přilijeme víno a vaříme, až omáčka zhoustne.
- 3Kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.