Srnčí kotlety s pomerančovou omáčkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
784 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, po okrajích trochu nařízneme (aby se nekroutily), vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Kotlety poté vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 2
    Do výpeku v pánvi vsypeme mouku, orestujeme, přilijeme pomerančovou i citronovou šťávu, provaříme, přidáme kousek másla, strouhanou pomerančovou kůru, zakápneme worcesterem, přilijeme víno a vaříme, až omáčka zhoustne.
  • 3
    Kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.