Srnčí kotlety s třešňovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kotlety
- 15gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůTřešně
- 40gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVíno portské
- 5gramůPomerančová kůra
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 1kusBobkový list
- 3gramyCukr moučkový
- 30gramůŽelé rybízové
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kotlety naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Třešně vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, pomerančovou kůru nastrouháme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kotlety a pozvolna po obou sranách osmažíme. Kotlety vyndáme a do pánve po kotletách nalijeme portské, přidáme třešně, pomerančovou kůru, přilijeme pomerančovou šťávu, ochutíme bobkovým listem, špetkou pepře, cukrem, rybízovým želé. Povaříme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří a mírně nezhoustne.
- 3Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a třešňovou omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.