Srnčí kotlety s třešňovou omáčkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Třešně vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, pomerančovou kůru nastrouháme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kotlety a pozvolna po obou sranách osmažíme. Kotlety vyndáme a do pánve po kotletách nalijeme portské, přidáme třešně, pomerančovou kůru, přilijeme pomerančovou šťávu, ochutíme bobkovým listem, špetkou pepře, cukrem, rybízovým želé. Povaříme, dokud se šťáva z poloviny nevyvaří a mírně nezhoustne.
  • 3
    Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a třešňovou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.