Srnčí kotlety se žampiony

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety očistíme, naklepeme, po okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
  • 2
    Maso osmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Usmažené kotlety vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme cukr, strouhanou citronovou kůru i citronovou šťávu. Ke směsi vrátíme kotlety, zalijeme vývarem, dusíme. K poloměkkému masu přidáme žampiony a dodusíme.
  • 3
    Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zředíme vínem, na mírném plameni provaříme. Na závěr vložíme do omáčky kotlety a už jen necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.