Srnčí kotlety se žampiony
65 min.

Ingredience
- 800gramůSrnčí maso
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyCitronová kůra
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1,5lžíceCukr krupice
- 2kusyCibule
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůVíno červené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kotlety očistíme, naklepeme, po okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
- 2Maso osmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Usmažené kotlety vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme cukr, strouhanou citronovou kůru i citronovou šťávu. Ke směsi vrátíme kotlety, zalijeme vývarem, dusíme. K poloměkkému masu přidáme žampiony a dodusíme.
- 3Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zředíme vínem, na mírném plameni provaříme. Na závěr vložíme do omáčky kotlety a už jen necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.